Cegahan

Pancegahan nggunakake modul LCD

Elinga ing ngisor iki nalika nggunakake panel LCD iki

1. Pabrik duwe hak ngganti

(1). Yen ana faktor sing ora bisa ditolak, pabrikan duwe hak ngganti komponen pasif, kalebu resistor pangaturan cahya mburi. (Resistor, kapasitor lan pemasok komponen liyane sing pasif bakal ngasilake beda lan warna)

(2). Produsen duwe hak ngganti versi PCB / FPC / Back / Touch Panel ... ing sangisore faktor sing ora bisa ditolak (supaya bisa stabilitas pasokan, pabrikan duwe hak ngowahi versi kasebut tanpa mengaruhi karakteristik listrik lan dimensi eksternal. )

 

2. Pancegahan instalasi

(1). Kudu nggunakake patang sudhut utawa papat sisi kanggo nginstal modul

(2). Struktur instalasi kudu dipikirake supaya ora ngetrapake kekuwatan sing ora rata (kayata stres stres) ing modul kasebut. Kahanan instalasi modul kudu cukup kekuwatan saengga kekuwatan eksternal ora bakal ditularake langsung menyang modul kasebut.

(3). Mangga nempelake pelindung pelindung transparan ing permukaan kanggo nglindhungi polarizer. Plat pelindung transparan kudu duwe kekuwatan sing cukup kanggo nolak kekuwatan eksternal.

(4). Struktur radiasi kudu digunakake kanggo memenuhi spesifikasi suhu

(5). Jinis asam asetat lan bahan klorin sing digunakake kanggo kasus penutup ora diandharake, amarga bekas ngasilake gas korosif sing nyebabake polarizer ing suhu dhuwur, lan sirkuit terakhir kasebut ngasilake reaksi elektrokimia.

(6). Aja nggunakake kaca, pinset utawa sing luwih angel tinimbang pucuk potlot HB kanggo nutul, meksa utawa ngusap polarisasi sing wis kapapar. Aja nggunakake sinau kanggo ngresiki sandhangan bledug. Aja ndemek ing ndhuwur polarisasi nganggo tangan kosong utawa gombal berminyak.

(7). Ngilangke ludah utawa tetesan banyu sanalika bisa. Dheweke bakal nyebabake deformasi lan perubahan warna yen wis suwe ngubungi polarisasi.

(8). Aja mbukak kasus kasebut, amarga sirkuit internal ora duwe kekuwatan sing cukup.

 

3. Pancegahan operasi

(1). Swara lonjakan nyebabake kesalahan operasi. Ukurane luwih murah tinimbang voltase ing ngisor iki: V = ± 200mV (overvoltage and undervoltage)

(2). Wektu reaksi gumantung karo suhu. (Ing suhu ngisor, bakal tuwuh luwih dawa.)

(3). Padhang gumantung saka suhu. (Ing suhu ngisor, dadi luwih murah) lan ing suhu ngisor, wektu reaksi (butuh padhang kanggo stabil sawise ganti wektu) dadi luwih dawa.

(4) Ati-ati kondensasi nalika suhu tiba-tiba berubah. Kondensasi bisa ngrusak kontak polarisasi utawa listrik. Sawise fade, smearing utawa bintik-bintik bakal kedadeyan.

(5). Yen pola tetep ditampilake suwe, gambar residual bisa uga katon.

(6). Modul kasebut nduweni sirkuit frekuensi dhuwur. Pabrikan sistem cukup nyuda gangguan elektromagnetik. Cara grounding lan tameng bisa digunakake kanggo nyuda gangguan bisa uga penting.

 

4. Kontrol debit elektrostatik

Modul kasebut kasusun saka sirkuit elektronik, lan elektrostatik bisa nyebabake kerusakan. Operator kudu nganggo gelang elektrostatik lan diubengi. Aja ndemek pin langsung ing antarmuka.

 

5. Langkah-langkah pencegahan nglawan cahya sing kuwat

Paparan cahya sing kuwat bakal nyebabake polarisasi lan saringan warna sing rusak.

 

6. Wawasan panyimpenan

Nalika modul disimpen minangka suku cadang kanggo wektu sing suwe, langkah-langkah ing ngisor iki kudu ditindakake.

(1). Simpen ing papan sing peteng. Aja mbukak modul kasebut kanthi sinar srengenge utawa lampu neon. Tetep 5 ℃ nganti 35 ℃ ing suhu asor normal.

(2). Lumahing polarisasi ora kena kontak karo obyek liyane. Disaranake dikemas nalika dikirim.

 

7. Pancegahan kanggo nangani film protèktif

(1). Nalika film proteksi suwek, listrik statis bakal digawe ing antarane film lan polarisasi. Iki kudu ditindakake kanthi grounding listrik lan peralatan niup ion utawa wong kasebut alon-alon lan tliti dikupas.

(2). Film protèktif bakal ngemot lem sing sithik ing polarisasi. Gampang tetep ing polarisasi. Nyuwun nyuwek film protèktif kanthi tliti, aja gosokan lembaran cahya.

(3). Nalika modul karo film protèktif disimpen suwe, sawise film protes dipotong, kadhang isih ana lem sing cilik banget ing polarisasi.

 

8. Prakara liyane sing kudu digatekake

(1). Aja ngetrapake pengaruh banget menyang modul kasebut utawa aja ngowahi utawa modifikasi ing modul kasebut

(2). Aja ninggalake bolongan ekstra ing papan sirkuit sing dicithak, ngowahi bentuk utawa ngganti bagean modul TFT

(3) Aja mbongkar modul TFT

(4). Aja ngluwihi rating maksimum absolut sajrone operasi

(5). Aja nyelehake, mbengkongake utawa muter modul TFT

(6). Solder: terminal I / O mung

(7). Panyimpenan: Simpen ing kemasan kontainer anti-statis lan lingkungan sing resik

(8). Ngandhani pelanggan: waca pelanggan nalika nggunakake modul, aja nyelehake tape ing bagean modul kasebut. Amarga kaset bisa uga dicopot bakal ngrusak struktur fungsi bagean lan nyebabake kelainan listrik ing modul.

Yen mekanisme diwatesi lan ora bisa dicegah tape ing bagean kasebut, ana cara ing ngisor iki kanggo ngindhari kahanan ora normal iki:

(8-1) Kekuwatan adesif pita aplikasi ora luwih gedhe tinimbang gaya perekat pita [3M-600];

(8-2) Sawise masang kaset, ora kudu ana operasi peeling;

(8-3) Yen perlu kanggo nemokake kaset, disaranake nggunakake metode pitulung panas kanggo nemokake kaset kasebut.